Yoga Teacher Certification (YTC) - 50 uurs

Curriculum

Dit is een praktische training. Je leert hoe je lesgeeft door het te doen. Tijdens de eerste dagen leer je hoe je een les opbouwt, krijg je meer diepgaande anatomie en leer over veiligheid en contra-indicaties. Je wordt gevraagd om samen met de andere studenten, in groepen, te werken aan onderwijsopdrachten.

Je leert door andere docenten te observeren. Gedurende de training geven we je praktische tools om een beginnersles op te bouwen en vertrouwen te hebben in het lesgeven ervan. We zullen enkele van je stage lessen faciliteren om ervaring op te doen. Het doceren van een beginnersles wordt afgesloten met een praktisch examen.

We zullen je ook begeleiden om je visie als beginnende leraar vorm te geven in een plan om verder te gaan als leraar.

Lees lijst

Verplichte literatuur
  • Yoga Anatomy
Aanbevolen literatuur
  • Your Body, Your Yoga – Bernie Clark (ISBN 978-0-96876655-3-8-52495) |
  • Anatomy Trains – Thomas W. Myers (ISBN 978-0-7020-4654-4)

Kwalificatie

Dit programma bereidt je voor om mensen met vertrouwen kennis te laten maken met het pad van yoga, asana, ademhalingsbewustzijn, basispranayama, mantra’s, introductie tot meditatieve ontspanning, ontspanning en begrip van wat yoga werkelijk is.

Succesvol afgestudeerde studenten zullen in staat zijn om de volgorde van asana’s voor beginners te presenteren, gebaseerd op de Hatha Yoga en Yoga Filosofie. Ze zijn stabiel en zelfverzekerd in het delen van manieren om filosofie toe te passen in de lessen.

Dit programma is geregistreerd bij de Yoga Alliance International (YAI), omdat het hun normen op het niveau van 500 uur overtreft.

Hiermee kun je je bij YAI registreren als YAI-leraar van het Saktiisha Yoga Academy.

Voorwaarden

We vereisen dat je de Yoga Foundation en het Yoga Personal Development programma’s hebt voltooid die door ons worden aangeboden.
We vereisen dat je gedurende ongeveer 2 jaar gestaag yoga beoefent met een leraar en een regelmatige en consistente zelfpraktice hebt. Nadat je aanvraag is ontvangen en beoordeeld, nemen we contact met je op om je deelname aan het programma verder te bespreken.

Studiebelasting

Voor deze training geldt een minimale studiebelasting van 30 uur.

Schema

Zie ons rooster of vraag aan via savitri@saktiisha.com

Prijzen

  • € 650 | 6-7 trainingsdagen inclusief mentorprogramma en examens

 

Bekijk hier al onze prijzen voor onze trainingen en onze arrangementen.

Aanmelden

Vul het aanmeld & intake formulier in en verstuur naar: savitri@saktiisha.com

Teacher(s)

3402f6eb f446 4dc8 b6a0 6be546222c48

SAVITRI SATTOE

Hoofd docente & eigenaresse Saktiisha Health & Lifestyle