Savitri Sattoe

Podcasts Rays of Light met Savitri Sattoe

ayurveda & yoga therapist, yoga teacher

health & lifestyle coaching
persoonlijke ontwikkeling & yoga TT trainer
ayurvedic practitioner
reiki practicioner
yoga therapie
ayurveda therapie & counseling

Voor updates schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg Saktiisha op social media

Wie is Savitri?

“Het beoefenen van yoga is een ontwikkelingspad dat nooit stopt. Het is reis dat voor niemand hetzelfde is, wij allen hebben een uniek pad te bewandelen. Steeds maken we nieuwe ervaringen mee en leren we nieuwe dingen. Het samenkomen van de ervaringen en wat we geleerd hebben vindt steeds op een nieuw en dieper niveau plaats. Eerst hoort men over yoga, dan begint yoga beoefening op de mat, achtergrond en kennis van yoga volgen, dan het integreren van de kennis en de yoga beoefening. Vervolgens wordt yoga het leven zelf. Waar het yoga pad begint voor iemand is niet belangrijk. Waar het naartoe leidt is het belangrijkst.” Savitri Sattoe

Zij is van Hindustaanse afkomst en vanuit haar achtergrond al jaren bezig met verscheidene vormen van yoga zoals Bhakti yoga, Karma yoga, Jnana yoga. Meditatie beoefent zij sinds haar vijftiende. Als kind was ze al heel begaan met het welzijn van de mensen om haar heen. Dit kreeg later verschillende vormen in vrijwilligerswerk en nu in het bijdragen aan het algehele welzijn van mensen door middel van yoga, meditatie & Ayurveda overdracht. Dit doet zij met consulten, lessen, lezingen, cursussen en trainingen.

Haar holistiche benadering

Haar visie is om yoga, meditatie en Ayurveda toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen om zo verbinding en balans te vinden in lichaam, geest en ziel.

Savitri’s lessen en trainingen kenmerken zich door een holistische benadering van yoga. Zij integreert het 8-voudige pad van yoga (Raja Yoga) in haar lessen en gebruikt deze als leidraad. Het is toegankelijk voor zowel de fysieke yoga beoefenaar als de spirituele beoefenaar. Kom en ervaar zelf.

Naast yoga docent  en hoofd trainer van de yoga academy, is zij Ayurveda & Yoga therapeut en lifestyle coach en geeft ze lezingen bij diverse organisaties.

 

Savitri is getraind in en door:

  • AyurYoga, Ayuryoga Therapeut,2019-2022 
  • EISRA, Ayurvedic Practitioner & Therapeut, 2020-2023 
  • Terreel, Medische Basis Kennis, 2019-2022 (onderdeel van AyurYoga en EISRA opleiding)
  • Himalayan Yoga & Meditation Tradition, diverse trainingen en workshops (2014-2018)
  • saktiisha, Yin Yoga Teachings i.s.m. Skadi van Paasschen
  • saktiisha, (Yin) Restorative Yoga Teachings i.s.m. Veda Ela
  • OSMOSE, Hatha Yoga Docent, 2007-2009
  • OSMOSE, Meditatie Yoga Docent, 2007-2009