Yoga lessen online – voor iedereen 

Of je nu een beginner bent of een meer ervaren yogi, bij Saktiisha hebben we een diversiteit aan lessen om aan jouw behoeften te voldoen. Yoga is meer dan de fysieke praktijk. Het gaat namelijk om balans tussen lichaam en geest.

Of je nu komt voor rust, ontspanning of om kracht en flexibiliteit op te bouwen, wij adviseren graag de juiste les voor jou. Voor elke les op ons rooster hebben we het niveau aangegeven.

Heb je liever privé les op locatie? Voor jezelf of samen met een ander. Privé lessen voor groepen horen ook tot de mogelijkheden. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

u

F.A.Q.

Bekijk de meest gesteelde vragen hier

Yoga stijlen en niveaus

Beginners/makkelijk*

Lessen voor beginners en meer ervaren yogis die het rustig aan willen doen. Hierdoor is het tempo is lager.

Alle niveaus */**/***

Deze lessen zijn geschikt voor zowel yogis die al heel lang yoga beoefenen en bekend zijn met de houdingen als voor degenen die net zijn begonnen. De docent biedt alternatieve houdingen aan.

Dynamisch/gevorderd***

Over het algemeen zijn deze lessen actiever en/of dynamischer waarvoor enige yoga-ervaring is gewenst.

Eerste keer?

Heb je weinig of geen ervaring? Dan raden we je aan om bij ons de introductie tot yoga cursus te volgen

Zachte vormen

Gentle Hatha, Mindfulness Yoga, Hatha, Sivananda

 

Dynamisch

Ashtanga Vinayasa Flow, Hataha Flow, Pilates & Yoga, Yang Yin

 

Speciale lessen

Yoga voor Vrouwen & Balans, Prenatale Yoga, Hatha Yoga / Intregrale Yoga voor beginners, Maan meditaties

ASHTANGA

Hoewel Ashtanga Yoga het achtvoudige pad van yoga is, is het ook ontwikkeld tot een specifieke yogatraditie. Deze traditie omvat alle aspecten van yoga binnen elke andere yogatraditie. Het wordt soms ook Patanjali Yoga genoemd omdat het gebaseerd is op de Yoga Sutra’s van Patanjali (400 voor Christus).

De Ashtanga series

De specifieke yogatraditie van Ashtanga Yoga is een dynamische vorm van Hatha Yoga. Het is een pratice die in totaal uit zes verschillende series bestaat: Primary, Intermediate en de 4 Advanced series. Een serie bestaat uit een reeks asana’s die ieder vijf ademhalingen lang worden geoefend. Meestal wordt de uyajji-ademhaling (oceaanadem) erbij toegepast. Elke serie bouwt voort op de laatste – en bouwt op naar meer geavanceerde houdingen. Het feit dat de series zijn ingesteld, maakt het ideaal voor mensen die van routine houden. Zodra beoefenaars eenmaal vertrouwd zijn met de serie, kunnen ze hun aandacht naar binnen richten. Ze hoeven niet meer met de aandacht naar buiten om erachter te komen welke houding de volgende is. Bovendien maakt de voortgang van elke serie op de vorige het ideaal voor mensen die graag hun praktice ontwikkelen en verbeteren. Ashtanga Yoga-instructeurs zijn opgeleid om de beoefening voor elke yogi in de klas te personaliseren op basis van hun respectieve niveau.

Ashtanga leerstijlen

In de Ashtanga-traditie vind je twee leerstijlen: geleid (LED) en Mysore. LEDlessen worden de hele les door een instructeur geleid. In Mysore-lessen doen de studenten hun oefeningen in hun eigen tempo. De docent is er dan om te adviseren, assisteren en ondersteunen bij aanpassingen.

Moeilijkheidsgraad: ** | Actief: ** / *** | Meditatief / ontspannend: **

Hatha Flow & Yin
HATHA & YIN

In de Hatha Flow & Yin lessen oefenen we een prachtige flow van verschillende yogahoudingen. Je bouwt kracht en vertrouwen op in de verschillende houdingen.

Aan het einde van de les krijg je de kans om je te verdiepen in bepaalde yin-houdingen, die doorgaans elke week variëren. Het biedt je de mogelijkheid om je kennis en beoefening van yin asana’s te verdiepen. We houden de houdingen iets langer vast dan in de reguliere Hatha Yoga lessen.

Moeilijkheidsgraad: ** | Actief: ** | Meditatief / ontspannend: ***

Wat is yoga en wat kan het jouw brengen?
HATHA

In de Hatha lessen oefenen we verschillende yogahoudingen met veel aandacht voor ademhaling en houding, zowel fysiek als mentaal. De tempo kan verschillend zijn, je hebt genoeg ruimte en tijd om te voelen hoe de houding aangenomen moet worden en wat de effecten zijn.
De Hatha yoga lessen kunnen dynamisch of statisch of een mix van beide.
Ze kunnen varieren in intensiteit: bijvoorbeeld gentle hatha (beginners), hatha yoga (mix) , hatha flow (ervaren yogis).

Aan het einde van de les krijg je de kans om je te verdiepen in ontspanningsmeditaties. Door regelmatig goed te ontspannen en te mediteren werk je aan een stabiele en positieve mindset, die doorwerkt in je dagelijkse bezigheden.

Moeilijkheidsgraad: */** | Actief: */** | Meditatief / ontspannend: ***

Wat is yoga en wat kan het jouw brengen?
SIVANANDA

NL | Moeilijkheidsgraad:  */** Actief: *** Meditatief / Rustgevend: ***

Sivananda is een vorm van Hatha yoga en kenmerkt zich onder meer door een vaste lesopbouw, het langer aanhouden van houdingen (asanas) en aandacht voor lichaamsbewustzijn en mentale houding. Een Sivananda yogales is opgebouwd uit een beginontspanning, een openingsmantra, twee ademhalingsoefeningen, de zonnegroet (een dynamische reeks van houdingen achter elkaar uitgevoerd) en een vaste, uitgebalanceerde reeks van 12 houdingen. Tussen de (inspannende) houdingen in is ruimte voor ontspanning.