Veelgestelde vragen

Vind hier de veelgestelde vragen bij Saktiisha van klanten over meedoen met yogalessen. Zit jouw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op via info@saktiisha.com

Ik heb nog nooit yoga gedaan. Waar moet ik beginnen?

We bieden verschillende vormen van yoga therapie lessen aan. Je kunt uitproberen welke vorm het beste bij jou past. Het belangrijkste is dat je begint.

Voor advies welke vorm van yoga het beste bij je past kun je contact opnemen met onze team op info@saktiisha.com

Moet ik mijn eigen matje meenemen?

Voor lessen op locatie adviseren we vanwege de hygiene je je eigen mat en props meenemen. Neem in ieder geval handoeken/doeken mee om de mat en de props volledig te kunnen bedekken tijdens gebruik. We geven je graag advies hierin als je dat wenst.

Ik heb het gevoel dat ik niet verder kom. Helpt yoga mij wel?

Yoga is geen wedstrijd, vergelijk jezelf niet met wat anderen wel of niet kunnen. Het is niet zomaar een workout. Het is een spirituele oefening die het lichaam sterker, flexibeler en gezonder maakt.

Het doel van yoga is om de geest te kalmeren, het hart te openen en onze spirituele ontwikkeling te stimuleren. Ervaring of flexibiliteit is niet nodig om yoga te doen. Yoga is voor iedereen

Hoe ziet een les eruit? Wat kan ik verwachten?

De invulling en aanpak van de yogales bij saktiisha is per les verschillend. De meeste lessen zijn geschikt voor alle niveaus. Wij bieden verschillende yoga therapie lessen aan.

De lessen duren 1,5 uur. Over het algemeen beginnen we met een moment van stilte, rust en ontspanning. Daarna beginnen we te bewegen, en de beweging en ademhaling met elkaar in overeenstemming te brengen. Meestal doen we dan wat houdingen om het lichaam op te warmen, en vervolgens bijvoorbeeld zittende houdingen, inversies zoals handstand, kopstand of schouderstand of andere variaties afhankelijk van het niveau van de les. Aan het eind sluiten we vaak af met een meditatie of ontspanning.

Kan ik eten voor de les? En water drinken?

Het beste is om met twee uur voor de les niet meer te eten. Water drinken kun je het beste voor of na de les doen.

Ik ben zwanger. Kan ik toch aan de lessen meedoen?

Als je zwanger bent is het belangrijk om les te krijgen van een goed gekwalificeerde docent, die je in de lessen kan begeleiden. Bespreek met je arts of verloskundige voordat je aan dynamische vormen van yoga begint. Sommige vormen van yoga zijn misschien niet geschikt. Als je al regelmatig oefent en dan zwanger wordt, laat het aan je docent weten. Hij of zij kan je helpen om gedeeltes van de les aan te passen. Zwangerschapsyoga is ten alle tijde geschikt voor je. 

Helpt yoga tegen stress?

Al lange tijd helpt yoga mensen om met stress om te gaan. Zowel fysieke als mentale stress. Het kan je helpen om opgebouwde stress los te laten, en je in balans te brengen in je dagelijkse leven. In al onze lessen komt dit aan bod, maar als je snel rust nodig hebt kun je het beste beginnen met een ontspannende en zachte les.

Kan ik met een lessenkaart ook naar een andere les in de week?

Ja dat kan, echter dien je je wel van te voren aan te melden via onze online agenda om zeker te zijn van een plek in de les
Ben je verhinderd dan kun je je heel gemakkelijk online afmelden. Bellen of mailen is niet nodig.

Wat moet ik aan naar de les?

Trek eenvoudige sportkleren aan die jou lekker zitten. We werken op blote voeten dus je kunt je schoenen in de kleedkamer achterlaten. Doe sierraden af want die kunnen in de weg zitten, en draag zo min mogelijk parfum.

Ik voel me stijf. Ik ben bang dat ik de houdingen niet kan uitvoeren. Kan ik wel meedoen aan een les?

Als je een houding tegenkomt die te moeilijk voor je is, zal de docent de houding voor je aanpassen. Al onze docenten zijn opgeleid om jou te helpen de yoga te vinden die bij jou past. Het is heel gewoon dat iemand een aanpassing nodig heeft voor een groep houdingen.

Een stijf lichaam is geen reden om geen yoga te doen! Intengendeel, het is juist een reden om het WEL te doen. Vraag om hulp, zodat je een comfortabele en veilige manier vindt om binnen jouw eigen grenzen te oefenen.

Hoe vaak moet ik een les volgen en wanneer begin ik de resultaten te merken?

Afhankelijk van je doelen en wensen is het voldoende om 1 keer in de week yoga te beoefenen en kun je het perfect met andere activiteiten en sporten ondersteunen en door de yoga ontspanning ervaren. Om echte veranderingen en resultaten te zien zou je minimaal 2 tot 3 keer in de week yoga moeten beoefenen.

Vraag je dan ook af of je bijvoorbeeld beter in vorm wilt komen of dat je wilt ontspannen of wil je misschien pijn of onrust verminderen? Misschien wil je gewoon nieuwe mensen ontmoeten en je verbonden voelen?

Moet ik me aanmelden voor een les of kan ik gewoon komen?

Ja, aanmelden is altijd noodzakelijk. Ook voor workshops or cursussen moet je je van te voren aanmelden.

Ben je verhinderd dan kun je je heel gemakkelijk online afmelden. Bellen of mailen is niet nodig.

Ik heb een blessure. Kan ik toch meedoen?

Dit is afhankelijk van de blessure die je hebt. Het is het beste om dit voor de les bij de docent te melden of van tevoren contact met ons op te nemen. Yoga kan mensen helpen om hun grenzen te leren kennen en er meer bewust van te zijn, maar tijdens het herstelproces heb je mogelijk een meer individuele aanpak nodig. Vraag naar de mogelijkheden daarvoor.

Als je een gezondheidsprobleem hebt (ziekte, blessure) vertel het dan altijd aan de docent voor de les begint. Niet iedere oefening is goed voor iedereen.