Yin Yoga Teacher Training met Skadi van Paasschen

Yin Yoga Teacher Training (SYYTT 100 uurs)
met Skadi van Paasschen & Savitri Sattoe
De passie van Skadi is om door middel van haar lessen mensen bewust te maken van gedachten, emoties en gevoelens. Haar lessen kenmerken zich door de compassievolle en vrolijke wijze van lesgeven waarbij ze volop aandacht geeft aan het unieke van ieder mens.

Yin yoga van Skadi is een unieke Teacher Training, waarin de beste elementen van verschillende Opleidingen die ze gevolgd heeft samenkomen. Zoals oefentherapy Mensendieck, Yin Yoga van Paul grilley en Sarah Powers. De SYYTT legt Skadi het accent op een paar belangrijke punten.

1. Het observeren van lichamen om ieder individu zo goed mogelijk te kunnen helpen om de asanas (houdingen) gericht op de persoon zelf af te stemmen.
2. De kennis van de meridianen. De Yin Yang filosofie waar alles om draait in de Yin Yoga.
3. Ook wat erg belangrijk is hoe zet je een les neer. Hoe neem je de groep mee.
4. Hoe bouw je een les op.
5. Functionele anatomie zodat je goede kennis heb over wat er gebeurt op het fysieke vlak.

Met al deze kennis kun je dan een goede Yin les neerzetten om de chi-stroom te vergroten. Zodat de studenten een mooie en energierijke balans tussen lichaam en geest ervaren en helemaal tot rust komen.

Curriculum Yin Yoga Teacher Training (100 uur)


1. Yin Yang filosofie
2. Functionele anatomie.
3. Meridiaan leer
4. Observeren van houdingen.
5. Mediteren mindfulness.
6. Specifieke problemen die je in een les kunt tegen komen zoals: Artrose, artritis, scoliose, fibromyalgie, rug, schouder, nek en hoofdpijn klachten.

Verplichte boeken:

Yoga geeft ruimte. Skadi van Paasschen.
Your body your yoga, Bernie clark.
Insight yoga en DVD Insight yoga ,Sarah Powers
Yin Yoga principles & practice, Paul grilley DVD anatomy for yoga en Yin yoga.

Aanbevolen:

– DVD Yin Yoga by Sarah Powers
– DVD’s Yin Yoga with Paul Grilley


Over Skadi

Skadi is sinds 1995 bezig met houding- en bewegings therapie (Mensendieck) en heeft jarenlang in de revalidatie gewerkt. Toen ze in 2003 haar eerste yogales volgde, was ze geweldig geïnspireerd en is ze een Teacher Training gaan volgen, waarna ze ook de Yin yoga Teacher Training van Paul Grilley gevolgd heeft en een Teacher Training van Sarah Powers. Ze in 2004 heeft ze de Vinyasa Yogateachertraining afgerond.
Dit alles heeft haar een solide kennis van het menselijk lichaam gegeven, de psyche en de ziel. Het is haar passie om door middel van haar lessen mensen bewust te maken van gedachten, emoties en gevoelens. Ze heeft vele workshops gevolgd en is vaak in retreat geweest bij internationale yogaleraren zoals Saraswathi Rangaswamy, Manju Jois, Dharma Mitra, Radha & Pierre, Kino MacGregor, Russty Wells, Lino Miele en vele andere. Ze reist regelmatig naar India om haar kennis te verdiepen. Haar dagelijkse yogapractice bestaat uit Ashtanga yoga, Yin yoga en Meditatie. Skadi is een geboren leraar, die je een unieke en prettige manier van lesgeven biedt voor een leven lang yoga.

Data 2020: volgen nog
Tijd: 09.00-18.00

Prijzen:

Early bird – betalingt voor 31 december 2019: Eur 1200,-
Normale prijs – betaling na 31 december:  Eur 1350,-

inclusief snacks & drankjes, exclusief literatuur

Annuleringsvoorwaarden

Certification:
Yoga Alliance International

Meer over  Skadi van Paasschen

Reserveren