Veel dingen weten we al, het is niet dat je het voor het eerst hoort, leest, ziet. Maar de kracht zit in horen, lezen, het steeds weer zien!
Felicia (van BeingFelicia) deelde een recept voor een veganistische kom. Ik ga dit recept vandaag uitproberen 🙂

Dit deed me denken aan iets dat ik voor en onderweg beoefende, geabsorbeerd worden door de drukte van het leven en alle geweldige activiteiten die ik graag doe (ja zelfs de yogadocenten behandelen dit), de aandacht en intentie verslapt.

De praktijk om bewust je eten te kiezen en bewust te eten. Voedsel is iets dat we kunnen gebruiken als dagelijkse praktijk om bewust te leven en bij te dragen aan een verbonden en harmonieuze gemeenschap. Enkele jaren geleden las ik het boek ‘Waar heb je honger naar’ geschreven door Deepak Chopra. Het heeft absoluut mijn kijk op mijn eetgewoonten veranderd. Ik at vroeger bewust, maar stelde nooit de vraag: vul ik mijn maag of voed en voed ik mijn lichaam en geest?
Hier is nog een Sankalpa (intentie) voor deze 40 dagen: – Ik koos en bereidde mijn eten bewust en vroeg mezelf af: “Ben ik aan het eten of aan het eten?” “Draag ik bij aan een gezonde samenleving?”

Ik vond de tips van Mireille van Hilten van JadOrLife ook leuk. Ik zou haar ‘de gelukscoach’ willen noemen. Ze heeft zulke praktische manieren om te gaan met de zo krachtige geest die neigt naar negatief denken. Je kunt hier meer lezen over haar tips. Tip nummer 3 resoneert nu het meest bij mij “wanneer een negatieve gedachte opkomt Doe eerst niets! Het is ok om ze te denken! Gedachten die misschien negatief lijken, kunnen ons waarschuwen of ze kunnen ons gewoon tegenhouden omdat ze alleen op angst zijn gebaseerd. ”Lees meer Vaak wanneer we emoties hebben zoals droefheid, ons afgewezen voelen, angstig enz., Hebben we de neiging deze te projecteren op een externe bron. Als we de aandacht op de externe bron houden, zullen we niet leren hoe deze energieën op te lossen en te transformeren en blijven we ons niet bewust van de wortels van deze emoties en gedachten. bijv. wanneer iemand je gevoelens niet ‘begrijpt’, zou je in eerste instantie kunnen denken dat de andere persoon ‘niet bereid’ is om het te begrijpen of dat er iets ‘mis’ is met de andere persoon. Dit is natuurlijk meestal niet gebaseerd op de realiteit. Deze eerste gedachte en dit gevoel vertelt me ​​iets over mij. Onze gevoelens gaan niet over de mogelijkheden van anderen, het gaat over onze mogelijkheden. Hoe we omgaan met onze emoties en gevoelens is een individuele verantwoordelijkheid (reactievermogen)
Dit brengt me bij een andere Sankalpa (intentie) die ik neem: – wanneer een gevoel van ongemak zich voordoet, stop, blijf bij het gevoel, vind de gedachte (s) achter dit gevoel, blijf bij de gedachten, wat zijn deze gedachten en gevoelens die vertellen jij over JOU?