Ons team

Onze docenten

De docenten hebben ieder een andere achtergrond, waardoor er bij saktiisha volop diversiteit en yogakennis te vinden is. Allen willen zij graag jou inspireren om balans van lichaam en geest te vinden en te behouden. Om dit te bereiken maken wij in onze lessen gebruik van:

  • Ademhalingsoefeningen
  • Meditatie
  • Ontspanning
  • Lichaamshoudingen en oefeningen

Wil jij ook graag lesgeven bij saktiisha in het centrum van Den Haag? Stuur ons dan een e-mail! We kijken ernaar uit om je te ontmoeten.

Onze karma yogi’s

Onze karma yogi’s zetten zich belangeloos in voor de studio en de docenten. Ze zorgen dat de studio netjes en opgeruimd is, er een kopje thee klaar staat voor en na de les en verwelkomen iedereen in de studio.

Wil jij ook graag karma yogi worden bij saktiisha in het centrum van Den Haag? Stuur ons dan een e-mail! We kijken ernaar uit om je te ontmoeten.

SAVITRI

Savitri Sattoe

yoga meditation teacher ♾ mindfulness ♾ coaching ♾ personal development & yoga TT trainer ♾

Savitri is eigenaresse saktiisha yoga centre.

Door middel van o.a. Yoga en Meditatie lessen, workshop, cursussen en de Hatha yoga docenten opleiding draag ik graag mijn kennis en ervaring over aan anderen. Zelf beoefend ze al jarenlang Yoga en Meditatie en doe dat nog steeds met veel plezier en liefde. Nog steeds is er heel veel te leren. Elke keer ontdek je een nieuwe laag, een diepere betekenis van hetzelfde.
Yoga beoefenen is voor haar is een middel om constant op je kern af te stemmen, van waaruit het leven een flow wordt.

EDWIN

Edwin Johannes

yoga docent ♾ ashtanga ♾ vinyasa

Mijn eerste kennismaking met yoga was in 2001 in Pushkar, een stad in India. Voorheen had ik enige ervaring met zenmeditatie, maar ik had nog nooit eerder yoga gedaan. Na deze eerste ontmoeting verloor ik mijn interesse en de volgende vijf jaar was ik meer gefocust op meditatie en mijn carrière als amateur-hedendaagse danser. Maar toen poweryoga werd geïntroduceerd bij mijn plaatselijke sportschool, deed ik mee en werd al snel behoorlijk enthousiast over yoga. In de loop der jaren werd yoga een extra beoefening die ik combineerde met andere fysieke oefeningen zoals fitness en dans. Gaandeweg raakte ik ook meer geïnteresseerd in de meditatieve en spirituele aspecten van yoga. In 2010 was yoga zo’n geïntegreerd onderdeel van mijn leven geworden dat ik besloot om een ​​lerarenopleiding te volgen om power-yoga leraar te worden. Nadat ik mijn lerarenopleiding had afgerond en mijn carrière als par time yogaleraar was begonnen, raakte ik geleidelijk meer aangetrokken tot de beoefening van Ashtanga Vinyasa Yoga. Ik was gefascineerd door Ashtanga Vinyasa Yoga vanwege de traditionele aanpak en de vaste volgorde van asana’s. Het was logisch voor mij. Al snel werd de beoefening van Ashtanga Vinyasa Yoga een geïntegreerd onderdeel van mijn persoonlijke leven en mijn carrière als yogaleraar. In mijn eigen stijl van lesgeven benadruk ik heel sterk dat asana zelf niet het doel is van een yogapraktijk. Asana is als een vinger die naar de maan wijst, zoals ze in het zenboeddhisme zeggen. Asana gecombineerd met de juiste ademhalingstechniek en een focus die naar binnen draait, is een zeer krachtig hulpmiddel dat resulteert in het genereren van zowel een energiestroom als een zeer diep kalm en gefocust bewustzijn tegelijkertijd.

Naast mijn carrière al yogadocent en mijn werk als verpleegkundige en manager voor de GGD, heb ik een bachelor in wereldgodsdiensten (met een specialisatie in Hindoeïsme) en een master in theologie en religiewetenschappen via universiteit Leiden.

SHERITA

Sherita Paltan

yoga docent ♾ critical alignment

Als kind vroeg ik me altijd af waarom mensen zichzelf en hun dierbaren pijn deden. Deze vraag begon een levenslange reis om mezelf te genezen. Het leidde me tot yoga, psychotherapie en oude geneeswijzen. Critical Alignment brengt de westerse psychologie in in het oosterse yoga.

SANNE

Sanne Groeneboer

yoga docente ♾ Sivananda ♾ Gentle Hatha ♾ Meditation ♾ Yin ♾ Mindfulness ♾ Restorative ♾ Kirtan 

Op mijn 20ste volgde ik mijn allereerste yogales. Wat begon met ‘een momentje van ontspanning tijdens een drukke studie’ is door de jaren heen uitgegroeid tot een ware levenswijze. Yoga (en meditatie) helpen mij niet alleen om me lichamelijk beter te voelen, maar hebben ook de manier waarop ik in het leven sta veranderd. De gedachte dat alles in beweging is, aan verandering onderhevig, vind ik erg troostrijk in moeilijker periodes. Het laat me lichter voelen, stelt me in staat me meer over te geven aan het moment. In 2012 heb ik in India een Teacher Training (volgens de Sivananda-traditie) gevolgd, waarna ik al vrij snel begonnen ben met lesgeven. De jaren erna vulde ik dit aan met diverse opleidingen (waaronder Yin en Meditatie) en cursussen (Yogatherapie). Naast de fysieke houdingen (asana’s) is er in mijn lessen altijd aandacht voor meditatie en ontspanning. Om zo ruimte te creëren voor dat wat zich aandient ín het moment, of dat nu lichamelijk is, emotioneel of mentaal.

MANEESHA

Maneesha de Gier

yoga docent  hatha  yin ♾ restorative ♾ reconnective healing practitioner

Vanuit een achtergrond in healing, tai chi en meditatie vond ik in 2006 mijn weg naar Yoga. Hier vond ik mijn way of life. Tijdloze wijsheid en inspiratie om altijd in te blijven verdiepen. Het kon niet uitblijven dit ook met anderen te willen delen en sinds 2008 geef ik dan ook met veel plezier lessen en workshops. Yin Yoga, m.n. in de vorm van Sarah Powers: Yin/Insight Yoga, een combinatie van TCM, meditatie/mindfulness en zelfonderzoek, is mijn specialiteit. Verbinding met je adem, gronding in je lichaam, openheid in je hart en vreugde in je ziel. Ofwel: thuis zijn in jezelf. Dat is waar yoga voor mij over gaat. En dit is wat ik je in mijn lessen graag aanreik.

JOKE

Joke Vredeveld

yoga docent ♾ Gentle hatha ♾ pure restorative ♾ yoga nidra

Zo’n 25 jaar geleden ben ik met yoga begonnen. Vanuit een behoefte om beter te kunnen omgaan met de stress van alledag ben ik toen begonnen met het volgen van yogalessen. Vanaf het begin vond ik het bijzonder om te ervaren wat yoga met je doet. Ik bleef trouw de lessen volgen en ging mij er steeds meer in verdiepen. Mijn passie voor yoga is daar ontstaan en is sindsdien alleen maar groter geworden. Voor mij is yoga een essentieel deel van mijn leven geworden. Door yoga ben ik meer en meer bewuster gaan leven. Yoga houdt mij in balans.

In 2013 besloot ik een yogaopleiding te gaan volgen bij Saktiisha, voor persoonlijke ontwikkeling en nog meer verdieping. Daarbij merkte ik dat ik het lesgeven ook heel leuk vond. Het plezier en het profijt wat yoga mij in het dagelijks leven geeft, deel ik graag. In 2014 heb ik tevens de opleiding Yin Yoga en meditatie afgerond. Daarnaast heb ik diverse workshops gevolgd op het gebied van yoga en meditatie. En nog steeds blijf ik yoga onderzoeken en nieuwe dingen ontdekken. Door het geven van yogalessen wil ik anderen laten ervaren dat het mogelijk is rust en balans te vinden in deze hectische tijd.

KAJA

Kaja Kusnirova

yoga docent ♾ hatha flow ♾ yin ♾ restorative

Kaja raakte geïnteresseerd in yoga sinds haar eerste kennismaking met deze levenskunst in 2004 tijdens haar stage in Buenos Aires. Na haar terugkeer in Den Haag bleef ze zelfstandig oefenen en volgde ze af en toe led-lessen. Maar nadat ze moeder werd (2009), in de behoefte om haar evenwicht te herontdekken, begon ze de mat als haar vriend voor het leven te beschouwen. Dit is het moment dat ze begon met het volgen van reguliere lessen in verschillende studio’s en haar eigen praktijk verdiepte door het volgen van verschillende workshops in yoga, mindfulness en meditatie. Op dit punt werd ze zich bewust van de ‘niet-fysieke’ aspecten van yoga en dat versterkte alleen haar overtuiging dat ze in de goede richting bewoog.
 
Met groeiende passie en nieuwsgierigheid in yoga levensstijl en filosofie, besloot ze in januari 2015 een Hatha Yoga Docentenopleiding te volgen, wat voor haar een van de beste cadeaus was die ze zichzelf ooit kon geven. In haar lessen zal ze een ruimte voor je creëren om de voordelen van ‘yoga’ buiten de fysieke aspecten te verkennen en om de moeiteloze stroom van de levensenergie te ervaren door je bewustzijn van lichaam en geest te vergroten. ‘Voor mij is yoga een oneindige bron van’ tools ‘geworden om een ​​meer aanwezig, vervuld en vreugdevoller leven te leiden en ik ben dankbaar om dit met je te delen!’ Kaja is geboren en getogen in Slowakije en heeft in Den Haag sinds 2002.

KERRY

Kerry Lochan

yoga docente ♾ yin ♾ gentle hatha ♾ restorative

UTA

Uta Bisseswar

yoga docente ♾  Ayuryoga

Welke inzichten en ervaringen mij tot nu toe ook zijn gegeven op het pad van yoga, die ik op dit moment deel als senior leraar binnen de Himalaya-traditie, voornamelijk in hun lerarenopleiding in Nederland en voor het ayurvedische studie-instituut EISRA in zijn programma om een ​​AYURYOGA leraar en therapeut te worden.
Als tiener had ik het grote geluk om in contact te komen met geweldige yogi’s zoals Swami Rama, Pt. Usharbudh Arya die Swami Veda Bharati en Raja Gopalan werd. Gefascineerd door het holistische en complete systeem om het leven te benaderen door middel van yoga, volgde ik het pad. Sindsdien oefen ik mantra-meditatie – soms met goede, soms met nogal belabberde resultaten die te maken hebben met de diep gesneden groeven van gewoontepatronen die worden weerspiegeld in het meditatieproces. Als twintiger volgde ik de 3-jarige lerarenopleiding van het Himalayan Institute Ahrensburg / Hamburg, in de dertig bracht ik twee jaar door in India en volgde een tweejarige intensieve spirituele training onder leiding van Swami Veda. En nu in de veertig, terwijl ik mijn opleiding in Nederland en India voortzet, doe ik mijn best om al het weinige dat ik heb opgepikt door de enorme kennis van Yoga door te geven.
Op dit punt concentreer ik me op Ayuryoga, wat betekent de integratie van de twee zusterwetenschappen Ayurveda en Yoga om mensen te helpen hun persoonlijke manier te vinden om Hatha Yoga te beoefenen, zodat de energieën in hun lichaam, de ademhaling, hun emoties en de bewegingen in de geest komt in een harmonieus evenwichtige staat van ontspanning en helderheid.

JAVOR

Javor Ribarov

yoga docent  tai chi ♾ hatha core

ASAMEÉ

Asameé Szczupak

Singing Bowl 

Mijn naam is Asameé Szczupak. Ik ben geboren en getogen in Polen en kwam naar Nederland toen ik 20 was. Sinds dan is Den Haag voor mij een thuis geweest.
Muziek was altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik luister naar verschillende muziekstijlen, afhankelijk van mijn gemoedstoestand. Van klassiek, door R’n’B naar rock…

In 2013, op een spirituele beurs, kwam ik de Tibetaanse klankschalen en sjamaan drums tegen. Ze hadden gelijk mijn aandacht… Ik kocht mijn eerste klankschaal in 2014 niet wetend wat ik ermee zou doen. Hetzelfde geldt voor mijn eerste sjamaan drum. Daarna bleef ik steeds meer van ze aan mijn collectie toevoegen, nog steeds niet wetend wat ik me ze zou doen. In 2015 werd het mij duidelijk dat ik wilde leren met klankschalen om te gaan. Aan het einde van 2015 had ik veel last van een ontstoken pees in mijn schouder. Zware medicijnen, dry needle therapie en veel rust hielpen helaas niet. De pijn was ondraaglijk. Na drie maanden van constante pijn werd ik een beetje bezorgd, maar mijn arts verzekerde mij dat het niks ernstigs was en dat het wel beter zou worden. Op dezelfde dag had ik mijn eerste cursusdag om te leren met de Tibetaanse klankschalen te werken. Twee uur na het begin voelde ik al minder pijn. Aan het eind van de dag zat ik thuis en de pijn was helemaal weg. Ik kon het bijna niet geloven. Op dat moment wist ik dat ik met de klankschalen wilde werken.


Asameé kwam tot stand uit liefde voor mijzelf, liefde voor mensen en liefde voor onze mooie Moeder Aarde. Wees welkom in mijn wereld van klanken die ik graag met je deel in de vorm van individuele klankmassages met de Tibetaanse klankschalen, chakra’s re-balancing behandeling met stemvorken of een klankbad sessie met Tibetaanse klankschalen, sjamaan drums, gongs, koshi chimes en andere instrumenten. Ik organiseer ook workshops voor mensen die willen leren met de klankschalen om te gaan _/|\_

SYLWIA

Sylwia de Bruijn

yoga docent ♾  kundalini ♾ prenatal

CHANDRA

Chandra Maan

yoga docent ♾  hatha

Ik begon yoga te beoefenen toen ik 18 was; eerst als student en daarna (na een cursus van 4 jaar) als docent in buurthuizen, ziekenhuizen en bedrijven.
In 1995 ben ik mijn eigen yogastudio begonnen (tot 2016) waar ik verschillende soorten yoga doceerde, maar mijn voorkeur ging uit naar hathayoga – tot nu toe!
Yoga is voor mij een levensstijl waarbij je constant in balans bent tussen lichaam en geest. Levenslange zoektocht!

ANNELIES

Annelies Vloon

pranic healer twin hearts meditatie

DESI

Desi Petrova

yoga docente ♾ hatha flow ♾ yin ♾ sivananda

FEMKE

Femke Zeeman

yoga docente ♾ gentle hatha ♾ restorative

Ik kwam voor het eerst in contact met yoga via mijn fysiotherapeut toen ik aan het herstellen was van een wervelkolomfractuur in 2007. Ik bleef bikram yoga twee jaar oefenen. Hoewel ik de helende effecten van yoga ervoer, begon ik iets in mijn training te missen. In 2010 ontdekte ik op Ibiza hatha yoga, yin yoga & meditatie.

FELICIA

Felicia van der Does

studio manager ♾ karma yogi

Na diverse yoga studio’s , ben ik in 2013 bij saktiisha terecht gekomen, een yoga studio waar ik me gelijk thuis voelde. De huiselijke sfeer en persoonlijke benadering spraken mij erg aan. Yoga pas ik toe in het dagelijkse leven en het biedt mij ontspanning en inzicht. Sinds 2016 ben ik ook zakelijk betrokken bij saktiisha, eerst als office manager en nu als studio manager.

ALDONA

Aldona Bermudez

manager social media 

RUBEN

Ruben Bholai

karma yogi  ♾ studio host

IRIS

Iris Maillé

karma yogi ♾ studio host

Sinds 2010 ben ik afgestudeerd in Italiaanse Taal en Cultuur, een prachtige talenstudie waar ik mijn passie voor taal, cultuur, kunst en creativiteit goed tot uiting heb laten kunnen komen. Toen ik echter voor het eerst in aanraking kwam met Yin Yoga, dat was in 2012, bleek een nieuwe passie aangeboord! Vanaf 2014 woon ik in Den Haag en heb ik mij stapje voor stapje steeds meer weten toe te wijden aan het Yoga Pad, waarbij Mindfulness mij hier richting in bood.

Mijn uitdaging ligt momenteel dan ook bij het heel bewust voelen van grenzen en mogelijkheden, zowel lichamelijk als mentaal, en hiernaar handelen. Ik heb ervaring opgedaan in de TCM (Traditional Chinese Medicine) en daarbij sluiten Do-In en Yin Yoga goed aan. Hier wil ik mij dan ook verder in gaan verdiepen en specialiseren.

Sinds ik in Den Haag woon, ben ik een trouwe bezoeker van Saktiisha Yoga Studio, waar ik nu met veel voldoening en dankbaarheid als Host werk. De interactie en verbondenheid met elkaar, de ontspanning die je merkt wanneer de yogi’s uit de les komen, dat vind ik heel waardevol!

CELINA

Celina Strater

karma yogi studio host

ZULEIKA

Zuleika Sheik

karma yogi ♾ studio host

Omdat ik niet in mijn thuisland ben, heb ik met yoga een thuis in mezelf kunnen vinden. Ik ben in 2016 bij Saktiisha gekomen, eerst als klant, nu als Karma Yogi en binnenkort als Hatha Yogaleraar. In Saktiisha heb ik een ruimte gevonden waar geest, lichaam en geest door yoga op één lijn komen, waardoor we volledig aanwezig kunnen zijn voor onszelf en voor anderen om ons heen. Ik kijk ernaar uit je te verwelkomen in een van onze lessen.

MAXINE

Maxine van der Veer

karma yogi ♾ studio host

Op mijn 15e heb ik yoga leren kennen tijdens een wekelijkse les in de sportschool. Ik vond er eigenlijk niet zo veel aan en dacht dat yoga niets voor mij was. Jaren later, in 2018 begon ik yoga te doen als sport, ik dacht dat het spirituele aspect niets voor mij was en liet het links liggen. Verrassend genoeg was het juist het spirituele gedeelte wat me verliefd deed worden op yoga. Naast studio host bij Saktiisha ben ik kunstenaar en kunstdocent.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Welcome to saktiisha!

Want to stay up to date on all our activities? Read more about our studio? Get inspired and motivated for yoga?

 

Sign up for our monthly newsletter. 

 

Saktiisha team

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This