Lotushouding – Padmasana

Ga stevig met de zitbotten op de grond zitten, met je bekken enigszins gekanteld, waardoor de natuurlijke kromming van de rug wordt benadrukt. In de volledige Lotus worden beide voeten, met de voetzolen naar boven gericht, op de bovenbenen gelegd in gekruiste positie. In de halve Lotus (Ardha Padmasana) ligt één voet op het bovenbeen en de andere voet rust op de grond of onder de andere dij. Niet-geoefenden kunnen ook in kleermakerszit gaan zitten. Adem diep in en uit terwijl je rechtop in deze houding zit.
Lotuspose

De voordelen

– Kalmeert de hersenen- Stimuleert bekken, rug, buik en blaas- Strekt de enkels en knieen- Consistente oefening van deze houding tot laat in zwangerschap kan in de bevalling helpen.- Traditionele teksten zeggen dat Padmasana alle ziektes vernietigt en kundalini wakker maakt.

Wees voorzichtig:

Met enkel of knie blessures. Padmasana wordt toch wel als een gevorderde of vergevorderde houding gezien. Probeer de houding niet als je nog niet voldoende ervaring hebt tenzij je het onder supervisie doet van een ervaren docent(e).