Lesvormen en Niveaus

Yoga is voor iedereen

Of je nu beginner bent of al een tijdje aan yoga doet, wij hebben bij saktiisha een diversiteit aan lessen om aan de verschillende behoeftes te voldoen. Yoga is meer dan alleen het fysieke. Het gaat om balans te vinden tussen lichaam en geest. Of je nu komt voor rust in je hoofd, ontspanning of kracht en flexibiliteit opbouwen, we helpen je graag de juiste les te kiezen. Op ons rooster staat ook bij de lesbeschrijving wat niveau van de les is.

F.A.Q.

Bekijk ook de veelgestelde vragen hier

Daarnaast geven we aan wat

1. wat de moeilijkheidsgraad is *, **, ***

2. in hoeverre het een actieve les is *, ** of ***

3. in hoeverre de les meditatief of rustgevend is *, **, ***

Eerste keer?

Heb je geen of weinig ervaring met yoga? Dan raden wij je aan om een introductie tot yoga te volgen bij ons.

Makkelijke / zachte Yoga vormen

Gentle Hatha, Mindfulness Yoga, Hatha Yoga, Sivananda Yoga

Dynamische Yoga vormen

Ashtanga Vinayasa Flow, Hataha Flow,  Pilates & Yoga, Yang Yin

Speciale lessen

Yoga voor Vrouw & Balans, Prenatal Yoga, Hatha Yoga / Intregrale Yoga voor beginners

Hatha Flow & Yin

In de Hatha Flow & Yin lessen oefenen we een prachtige stroom van verschillende yogahoudingen. Je bouwt kracht en vertrouwen op in de verschillende houdingen.

Aan het einde van de les krijg je de kans om je te verdiepen in bepaalde yin-houdingen, die doorgaans wekelijks variëren. Het geeft je de mogelijkheid om je kennis en beoefening van yin asana’s te verdiepen. De houdingen houden we iets langer vast dan in de reguliere Hatha Yoga lessen.

Moeilijkheidsgraad: ** | Actief: ** | Meditatief/Rustgevend: ***

Ashtanga

Hoewel Ashtanga Yoga het achtvoudige pad van yoga is, is het ook ontwikkeld tot een specifieke yogatraditie die alle aspecten van yoga binnen elke andere yogatraditie omvat, en die ook wel Patanjali Yoga wordt genoemd omdat het gebaseerd is op de Yoga Sutra’s van Patanjali (400 voor Christus).

De specifieke yogatraditie van Ashtanga Yoga is een dynamische vorm van Hatha Yoga. Het is een praktijk die in totaal uit zes verschillende series bestaat: Primary, Intermediate en de vier Advanced-series. Een serie bestaat uit een vaste reeks asana’s die vijf ademhalingen per asana worden beoefend, waarbij gewoonlijk de uyajji-adem (oceaanadem) wordt toegepast. Elke serie bouwt voort op de laatste – vordert naar meer geavanceerde houdingen. Het feit dat de sequentie van asana’s per serie zijn vastgesteld, maakt het ideaal voor mensen die van routine houden. Zodra beoefenaars bekend raken met de reeks, kunnen ze hun aandacht naar binnen brengen en hoeven ze deze niet extern te focussen om erachter te komen welke houding daarna komt. Bovendien maakt de voortgang van elke serie op de vorige het ideaal voor mensen die graag hun praktijk ontwikkelen en verbeteren. Ashtanga Yoga-instructeurs zijn opgeleid om de beoefening voor elke yogi in de klas te personaliseren op basis van hun respectieve niveau.

In de Ashtanga-traditie vind je twee stijlen van lesgeven: led en Mysore. Led lessen worden de hele tijd geleid door een instructeur, terwijl in Mysore-klassen beoefenaars hun oefeningen in hun eigen tempo doen, terwijl de instructeur er is om te adviseren, assisteren en ondersteunen bij aanpassingen.

Moeilijkheidsgraad: ** | Actief: **/*** | Meditatief / rustgevend:**

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Welcome to saktiisha!

Want to stay up to date on all our activities? Read more about our studio? Get inspired and motivated for yoga?

 

Sign up for our monthly newsletter. 

 

Saktiisha team

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This