Kraanvogel – Bakasana

 

Versterkt armen en polsen

Strekt de bovenrug

Strekt de buikspieren

Opent de liezen

1. Begin in de Berghouding (Tadasana), met je voeten bij elkaar, en kom in hurkzit. Lukt het niet om je voeten plat op de grond te zetten, dan kun je een opgerolde handdoek onder je hielen leggen.

2. Spreid je knieën een beetje en strek de armen naar voren. Plaats beide handen met gespreide vingers vooruit, stevig op schouderbreedte voor je voeten. Buig je armen zo dat de ellebogen naar buiten wijzen. Concentreer je op een punt op de vloer, zo’n halve meter voor je. Adem in, til je hielen omhoog en hef billen op (vrij hoog gevoel), dan buigt je bovenlichaam vanzelf al wat naar voren. Plaas dan tijdens een uitademing je knieën op je bovenarmen, zo dicht mogelijk bij je oksels. Span je buik aan en maak je rug helemaal rond.

3. Nu je tenen van de vloer zijn, balanceer je op je armen, polsen en vingers. Breng vervolgens je benen bij elkaar, zodat de tenen elkaar raken. Adem rustig door en blijf een poosje in deze houding staan. Ben je goed in balans, probeer dan je armen wat verder door te strekken en je benen tegen je billen te drukken.

4. Kom uit de houding door – op een ademing – langzaam je hoofd weer omhoog te brengen en je voeten naar de vloer te laten zakken, tot je terug bent in de beginpositie, de hurkzit.

 

Bron: Yogaonline.nl en Yogajournal.com