Huisregels & Praktische Informatie

Onze huisregels en praktische informatie zijn gebaseerd op de yoga sutra’s (filosofie), yama’s (wat niet te doen) en niyama’s (wat wel doen)

Huisregels saktiisha yoga academy

KOM OP TIJD

Zorg dat je 15 minuten tot uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent, op locatie of online. Als je eerder komt dan heb je kans dat de docent nog niet kan open doen voor je of jou toelaten en als je te laat komt dan is er groot kans dat de les al begonnen is en word je niet meer toegelaten. Bij aanvang van de les op locatie sluit de deur. Op deze manier kan de les op tijd en rustig van start gaan.

MELD LICHAMELIJKE / PSYCHISCHE KLACHTEN OF ZWANGERSCHAP

Geef de docent aan als je fysieke en of geestelijke klachten hebt of als je zwanger bent. Jouw welzijn en gezondheid is heel belangrijk voor ons.

RESPECTEER DE RUST EN STILTE IN DE YOGA RUIMTES

Voor velen is het beoefenen van yoga een manier om te ontspannen of naar binnen te keren. Wij willen je dan ook vragen om dit te respecteren. Zorg ook dat je mobiele telefoon uit staat of stil. Ook bij een online les adviseren we dat je je mobiele telefoon uitzet.

HOU DE RUIMTES SCHOON EN NETJES

Gelieve bij te dragen om de ruimtes schoon en netjes te houden.

  • de yoga ruimtes niet met schoenen te betreden en
  • geen eten mee te nemen;
  • gebruikte thee kopjes op het dienblad in gang/theeruimte zetten.

DRAAG ZO MIN MOGELIJK PARFUM

Velen onder ons zijn allergisch en gevoelig voor sterke geuren. Om anderen zo min mogelijk tot last te zijn draag zo weinig mogelijk of helemaal geen parfum.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Yoga heeft een therapeutisch en heilzaam effect op je fysieke, mentale en spirituele gezondheid, mits het verantwoord gebeurt. saktiisha biedt de volgende richtlijnen om een risico op blessure of letsel te voorkomen.

  • Raadpleeg altijd je huisarts voordat je met yoga begint wanneer je niet zeker weet of je helemaal gezond bent of zwanger bent.
  • Indien je een blessure of andere lichamelijke klacht, informeer dan altijd de docent(e) voordat je met een yoga les begint.
  • Luister en volg de instructies op van de docent(e).
  • Luister goed naar je eigen lichaam en hou rekening met je eigen grenzen.
  • Doe geen oefeningen die pijnlijk voor je zijn.
  • Stel vragen als je niet zeker bent hoe een oefening moet worden uitgevoerd.

MOGELIJKE EMOTIONELE EN LICHAMELIJKE REACTIES

Yoga stimuleert allerlei systemen in het lichaam en brengt processen op gang. Het is mogelijk dat je bijvoorbeeld last kunt krijgen van gifstoffen die worden afgevoerd. Je kunt hier hoofdpijn van krijgen of misselijk worden. Lichamelijke klachten kunnen ook een mentale oorzaak hebben. Ook emotionele blokkades kunnen voelbaar worden; het is ook niet raar dat je emotioneel kan worden tijdens of na de les. Het is belangrijk je emoties de ruimte te geven, deze te observeren en ermee te werken. Bespreek het met de docent voor advies en of begeleiding.

MATERIAAL

Graag je voor je eigen materialen zorgen. Bij twijfel wat je nodig hebt, neem gerust contact met ons op.

ETEN, DRINKEN EN ROKEN

We raden aan om twee uur voor de les niet te eten. Als je dat wel doet eet dan iets licht. Het is ook beter een half uur voor de les en tijdens de les niet te drinken. We raden ook aan om voor de les niet te roken.

KLEDING, PARFUM EN SIERADEN

Draag schone en comfortabele kleding. Wij raden aan om geen sieraden en horloge te dragen en liever geen parfum te dragen.

RESERVEREN VAN JE LES EN AFMELDEN

Wij houden een minimum en maximum aantal deelnemers aan voor de lessen. Het is daarom raadzaam om je les te reserveren. Ben je verhinderd? Meld je dan af 2 uur voor aanvang van de les. Dit kan allemaal via Online Scheduler of de schedule APP beschikbaar via Apple Store of Google Play. Bij niet tijdig afmelden word de les in rekening gebracht: 1 les bij lessenkaart en bij onbeperkte abonnees word een losse les tarief in rekening gebracht.

VRAGEN?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via info@saktiishayoga.academy