Marlies de Koning

Marlies de Koning

Ik ben opgevoed in een beschermd en open-minded gezin samen met een 1,5 jaar oudere zus. Mijn vader was ondernemer en mijn moeder secretaresse. Beide waren ze Nederlands Hervormd opgevoed en ze gaven dit losjes door aan ons als kinderen.

Toen ik 13 jaar was werd mijn moeder aangereden en ze viel neer met gebroken ribben en een hersenletsel in een coma. Na een aantal weken come kwam ze langzaam bij, leerde weer lopen en leerde het leven op een totaal andere manier kennen. Onder andere door deze gebeurtenis liet ik het Christelijk geloof en het geloof in een God, zoals dat aan mij geleerd was, los.

Na de middelbare school heb ik een antroposofisch jaar doorlopen en vervolgens een studie Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens de start van de studie was ik ook aangenomen bij een dansopleiding maar besloot eerst mijn Ingenieursdiploma te halen (denkende dat mijn ouders dat meer op prijs zouden stellen).

Halverwege mijn studie startte ik yogalessen en ontdekte daar, van binnenuit, in mijn lijf dat er meer was dan alleen dit fysieke leven. Of dat dan God was, dat wist ik niet zo goed.

Omdat het dansen me nog steeds aantrekkelijk leek heb ik tijdens mijn afstudeerproject een propedeuse als dansdocent behaald aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ook nu stopte ik omdat ik dacht dat mijn partner dat beter zou vinden. Na de studie als ingenieur (of Master of Science) ben ik een aantal jaar werkzaam geweest als free-lancer: van grafisch ontwerp tot facilitator van creatieve sessies.

Na een breuk in mijn relatie besloot ik naar de dansacademie gegaan om de studie te voltooien. Halverwege het derde jaar heb ik de studie moeten staken: ik was moe, op en had darmklachten.

Ik kon mijzelf geestelijk en fysiek weer voeden in Houston, waar Robert Boustany Pralaya Yoga gaf. Nog steeds ziek maar geïnspireerd en met nieuwe levenslust ging ik na een maand terug naar Nederland.

Na een ontmoeting met James van Weeren en Gina de Bruin ben ik bij hen de 4-jarige opleiding tot DofNa coach gaan doen. Deze opleidingen zijn de initiatie van het energetische, emotionele en spirituele werk dat ik nu doe.

Sinds begin 2015 heb ik samen met mijn partner een opleiding in ‘’ouderschap’’ mogen ontvangen van een dochter.

Kortgeleden heb ik een Vipassana stilte retraite voltooid, een Reiki en Seichem I initiatie gehad en ben ik begonnen met een opleiding tot spiritueel kind begeleider.

about yoga
Following an introductory yoga course at Merlijn (Rijswijk), I knew I wanted to do yoga for the rest of my life. I was flabbergasted by that kind of commitment (which I was not used to at all) but found myself there as much of the free evenings I had. Continuing a first yoga education in Montfoort (power yoga), another start wit a hatha education and soon I travelled to Houston to be taught by Robert Boustany, founder of Pralaya Yoga.

I love to teach, to help you find ways to enter parts of the body that seem to remain superficial or stiff. Pralaya Yoga gives in depth knowledge and practical assistance in living, breathing and feeling all layers of your body and with that your own existence.

I teach in my studio in Delft Pralaya Yoga and also at Sports&Culture for the University in Delft. I teach yearly at teacher trainings at Yogasite Bredaand in Paris at Dharma Yoga.

At saktiisha I have the privilege to teach the anatomy parts of the trainings, which I enjoy a lot. Please, be welcome to join us.